Akademi Turkiye Birincisi Baris Akarsu

Barış Akarsu'nun yıldızının parlamasına vesile olan Akedemi Türkiye'nin jürileri Barış'ı anlattı.

Cem Ceminay
Çok mert, sevecen, hayatı ve insanları seven, saygılı bir insandı. Özellikle gençler arasında ideal olarak gösterilebilecek, büyüklerine ve yaptığı işe saygılı, kendiyle barışık, örnek alınması gereken biriydi. Çok mütevazıydı, bu çok önemli. Herkesi olduğu gibi kabul eden, adil biriydi. Çok üzgünüm kaybettiğimiz için.

Meral Okay
Gencecik, pırıl pırıl bir çocuktu. Altı ay beraberdik Akademi sırasında. Duyarlı, yetenekli, ışıltılı, sabırlı bir çocuktu. Akademi sonrasında da yaptıklarından haberim vardı, görüşüyorduk. Hiçbirimiz yakınları kadar paramparça hissetmez ama bir haftadır içim yanıyor.

Yüksel Aytuğ
Sadece umut vaat eden, genç bir şarkıcı değildi. İnsan özellikleriyle de hakikaten göz alıcıydı. Genç yaşına rağmen şöhret onun aklını başından almadı, aksine olgunlaştırdı. Lösemili çocukların yardım meleğiydi. 70'lik ninelere rock müziğini sevdirendi. Her şeyiyle dört dörtlük, mükemmel bir insandı. Bir kere son derece doğaldı. Hiçbir zaman başkası olmaya öykünmedi. Sahneye adım attığında bir enerji patlaması yaşanıyordu Akademi Türkiye'de. Jürilerin hep söylediği, 'yıldız ışığı' sözü vardır ya, etrafında hep o aura vardı. Barış'ın hastanesinin önünden canlı yayın yapan TV kanalının haber bülteni, reyting listesinde ilk sıraya yükseldi. Bugüne kadar hiçbir toplumsal olay, bir haber bültenini birinci sıraya oturtamamıştı.

Pelin Akad
Çok duygusal, naif, pırlanta gibi kalbi olan, özel bir adamdı. Pazar günü Bodrum'daydım, çok üzücü. Torba kavşağında mutlaka lamba olmalıydı, kesinlikle inanmıyorum alakası olmadığına. Lamba o kavşağa konmalı ve ben de bunun için uğdaşacağım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

barış akarsu özellikle bu son zamanlarda bize barışı anlatabilecek, barış içinde yaşamanın hazzını kendi yaşantısı içinde gösterebilecek ender insanlardan biriydi-hatta maalesef tek kişiydi-. yazık oldu demeyeceğim. görevini tamamladı o aslında. şimdi sıra bizde tüm toplum olarak. barışı istemeyenlere inat BARIŞ...